Chov králíků v dřevěných králíkárnách je v našich zeměpisných šířkách tradice. Má však svá úskalí

nejchutnější drůbeží a králičí maso, včetně vajíček a ...
mají jen na statku u Hlavínů ve Vepicích
od sedláka rovnou na tvůj stůl
"Jako náš štamgast víš, o co jde. Tak pojď rovnou:
Aktuality
Je zima a tak v našich kurnících, je již už jen něco. Sezóna 2025 však začíná za nedlouho a to od poloviny března, kdy budou k dispozici první kuřata.
Jsi tu poprvé?
Čti dál ať víš ... :)
Jo a všechno info máš zabalené, ať to není román na celý večer. :)
Vím co chci jíst. Rád zavítám na farmářské trhy, ale ty ceny jsou někdy už za hranou. Nechci však nakupovat jen v anonymních marketech.
Říká ti to něco?
Co když ti řekneme, že ...
... pár argumentu ti může ukázat, že kvalitu nelze šidit. Vše co prodáváme, nese naše jméno, neboli jdeme s kůží na trh. A to není schovávaná za obchodní korporace.
argumenty
- Naše kuřata necháváme růst klidně až 12 týdnů i více. Díky tomu je maso mnohem vyzrálejší. A to samé platí i pro ostatní druhy naší drůbeže. Věříme, že kvalita trvá déle
- Nejen z kuřecích prsíček naklepeš i ten nejtenčí řízek a bez námahy.
- Ať už půjde o králíka nebo třeba kachnu, v troubě se prostě nespeče. Přitom si zachová křehkost a šťavnatost.
- Každé vejce je malým sluníčkem na talíři. Sytě žlutý až oranžový žloutek je výsledkem přirozené stravy našich slepic. Jsou nejen hedvábně chutná, ale zvládnete z nich ušlehat dokonalý sníh nebo připravit nadýchanou omeletu.
- Lekneš se, jak čert kříže, když slyšíš: herbicidy, pesticidy, umělá hnojiva a antibiotika? Můžeš si oddychnout. To do našeho vnímání světa nepatří.
- Mrazí tě po zádech když slyšíš o klecovém či halovém chovu? Připomeneme ti, že jsme sedláci a ne žádní novodobí zemědělci. Jednou větou! Co nohy a křídlo má, to si běhá, hrabe a noruje venku nebo klidně i uvnitř dle libosti.
- Kdyby se maso hodnotilo podle toho, co skutečně dává tvému tělu, naše maso by bylo na samém vrcholu. Má o mnohem vyšší nutriční hodnotu než to z obchodů. Přesto ti ho nabízíme za férovou cenu. Je to jako kdybyste si koupili dvě kuřata, ale dostali byste kvalitu tří. A to je jedna z naších FÉR věcí, kterou si málokdo uvědomuje.
- Krmíme naše zvířata tak, jak to dělaly generace před námi. Naše krmné směsi jsou výsledkem tradičních receptur, které si předáváme z pokolení na pokolení. Používáme výhradně přírodní suroviny, často přímo z naší farmy nebo od našich sousedů. Díky tomu víme, co naše zvířátka papají a můžeme ti tak zaručit tu nejvyšší kvalitu.
argumenty o vaší kvalitě jsou fajn, ale ...

Nejdříve jsem se musel zbláznit, abych později došel ke štěstí a mohl tvořit. A vytvořil jsem mnohé. Podělím se z tebou o můj příběh, který může být pro tebe inspirací. Daruji ti malý dárek a uvedu tě, mimo jiné, do světa bez supermarketů a podobných závislostí.
ani levně, ani draze, prostě střed

Znáš tu otřepanou frázi : "za kvalitu se připlácí?" Neumíme sice otočit kormidlem světa, ale umíme nebýt nejdražší! S námi se nasytíš a co ušetříš, můžeš utratit za dobroty, třeba u jiného farmáře.
Budujeme vlastní jméno, značku. Prodáváme regionálně, napřímo, bez prostředníků.

Tak jako příroda vše dělá v vzájemně provázaných cyklech bez odpadů, tak se učíme hospodařit. Benefitem jsou nám nižší náklady.
Cena není vše, že?
Kde že... Pěkně z domova

Čas jsou peníze! Znáš to! Každý to říká. Přece nepojedu někam do Vepic. To si to objednám na mém farmářském shopu!
Věděl/a jsi, že tvoje objednávka objede půlku republiky a projde řadou rukou, než ji dostaneš? To nezní zrovna levně a úž vůbec ne ohleduplně/ekologicky!
Rozvážíme jen v regionu, zato přímo a bez provizí. A to je fér.
Rozjeď to s námi.
Chápu, ještě trochu ale váhám
Co o nás říkají
To je pár našich štamgastů, Díky :)

Beru kuřata od Tomáše cca rok a musím uznat, že bych si kuře v krámu nekoupil. Je to vždy velice kvalitní maso. Jako výživový poradce musím uznat, že je to maso které má v sobě ŽIVINY. Dlouhou dobu mohu jako sportovec na něm fungovat a ne jako maso rychle vypěstované na farmách plné antibiotik. Vajíčka domácí perfektní. Už si ani nedovedu představit snídani bez těchto skvělých vajíček. Přístup, ochota, komunikace vždycky na super přátelské úrovni.
Petr Šimeček

Maso vždy čerstvé, velice chutné. Doručeno dle domluvy. Zatím nikdy žádný problém ani s dodáním ani kvalitou Super jednání.
Smutný Anděl

S místem nemám zkušenost, ale s produkty z rodového statku u Hlavínů ano a jsme velmi spokojeni, hlavně s ochotou a přístupem Tomáše Hlavína. Je znát, že hospodařit správným způsobem má smysl.
Petr Šinták
už se blížíme ke konci ještě kdo jsme a nějaký ty výhody k tomu
Kdo jsme, proč!

Nejsme novopečení zemědělci, ale prastarý sedlácký rod a jedenáctou generací hospodaříme tradičním způsobem, v místě kde ve 14. století byl založen poplužní dvůr.
Nemáme na oko nejkrásnější farmu a nejsme ověnčeni všelijakou certifikací. Máme však srovnané hodnoty, kterých se držíme a víme, že co děláme, má smysl!
A co nějaké výhody, nebyly by?

Málokdo si uvědomuje, že platící zákazník se podílí minimálně z 50% na zisku podnikatele.
U nás to víme!
Proto chceme, aby každý z toho čerpal výhody.
Neporoučíme dešti ani větru

Krůta, především však husa, je sváteční jídlo, která tradičně nechybí na svatomartinské tabuli většiny českých rodin.
Chov je nejen časově náročný, ale ať jich máme každoročně desítky nebo stovky, vždy je jich málo. Rezervuj si svoji krůtu a husu už dnes
Nejnovější články na našem blogu
Přečtěte si jako první, co je nového
máslo na vymazání pekáčesůlpepřmletá paprikačesnekjarní cibulkakapie
Jak vytvarovat sekanou pomocí fresh fólie?
ne/tradičně pečené kuře z rodového statku Hlavínovi