pečené kuře na kořenové zelenině s octem
ne/tradičně pečené kuře z rodového statku Hlavínovi
Připravte si (4 porce):
- kuřecí maso
- máslo 20g
- česnek
- směs zeleniny 800g (na kostičky: mrkev, celer, petržel)
- sušené chilli (špetka)
- rajčatový protlak 80g
- červený vinný ocet 200 ml
- bobkový list 3 až 4 ks
- sůl, pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy:
kuřecí maso osolte a opepřete ze všech stran a na másle opečte v hlubokém kastrolu, také ze všech stran
Takto připravené maso vyndejte a dejte stranou. Ve výpeku z masa nechte zpěnit nasekanou cibuli a česnek, přidejte posléze kořenovou zeleninu a společně opékejte dozlatova.
Na závěr vmíchejte rajčatový protlak a špetku chilli a nechte probublat. Maso vraťte k zelenině, zalijte octem, dolijte vodou tak, aby vše bylo ponořené. Osolte, přidejte bobkový list a dejte péct přikryté pokličkou do trouby předehřátou na 200°C na cca 40 min.
Potom odklopte pokličku a dopečte dozlatova asi dalších 20 min. Servírujte například s širokými těstovinami posypané nasekanou petrželkou.
dobrou chuť :).
Naše kuře přímo od nás ze statku je krásně masité, vyzrálé maso, odchované tradičním způsobem