Králíka naporcujeme, omyjeme a očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Pekáč vymažeme máslem a navrstvíme brambory, které osolíme. Poté vrstvu cibule a na cibuli klademe králíka. Vše ještě jednou osolíme a opepříme a posypeme mletou paprikou.
Na králíka nasypeme slaninu na kostičky a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme pekáčem nebo alobalem a pozvolna pečeme asi hodinu při 180 stupních.
Poté vrchní plech odložíme stranou a králíka posypeme strouhanou nivou a dáme krátce zapéct do trouby. Po upečení posypeme jarní cibulkou a kapií na kostičky.
Dobrou chuť :)
Zoufáte kde vzít králičí maso? Tak už nehledejte. Kupte domácího ušáka u nás