Křepelky na chilli jablkách
Inspirace (nejen) na nedělní oběd podle Kristíny Korecové.
Připravte si:
- 2 křepelky
- hladká mouka
- 3 jablka
- lžíce másla
- javorový sirup
- citrónová šťáva
- marmeláda (libovolná z lednice :-))
- marmeláda (libovolná z lednice :-))
- cca 100 ml smetany na vaření
- brambory
- kurkuma
- mleté chilli
- sůl
- bylinky (např. bršlice, kopřiva, pampeliška...)
Křepelky (2 ks) umyjeme, osušíme, opepříme a lehce poprášíme moukou (použila jsem hladkou celozrnnou špaldovou). Prudce opečeme ze všech stran na pánvi (na řepkovém či jiném oleji), vyjmeme a osolíme. Na výpeku si opečeme 3 nakrájená jablíčka do zlatava, přidáme máslo, lžíci javorového sirupu, trochu soli, citrónové šťávy a lžíci marmelády, kterou máte otevřenou v lednici (já měla šípkovou). Přidáme mleté chilli a asi 100 ml smetany na vaření. Chvíli ještě restujeme. Poté do máslem vymazané pečící nádoby vložíme jablka a na ně položíme křepelky. Pečeme při 170-180 stupních asi hodinku, pravidelně otáčíme. Pro křupavější kůrčičku můžete na závěr zapnout horkovzduch na 3 - 5 minut. Zatímco se pečou křepelky, brambory uvařite v kurkumě a v soli doměkka. Sceďte, přidejte olivový olej a zbytek smetany a nakrájené divoké bylinky, které najdete v zahradě. Přidala jsem bršlici, kopřivy a listy pampelišky.
Ať Vám chutná minimálně tak jako nám! 😍
Nevíte kde sehnat křepelčí maso? tak koukněte do našeho e-shopu