chov drůbeže

Chov drůbeže pro vajíčka i maso k našemu statku patří od nepaměti a z dětství si pamatujeme na syčení hus, kdákání slepic a všudypřítomné peří. Od těch časů se však měnil způsob chovu a o tom, jak dnes chováme drůbež je tento blog. Na statku se snažíme neustále zlepšovat podmínky pro naše opeřené miláčky a zavádíme poznatky od jiných chovatelů a začleňujeme nejnovější trendy ale i požadavky zákazníků. 

Kuře brojlerového typu, tedy speciálně vyšlechtěného pro maso, každý známe a většina z nás si svůj jídelníček bez něj neumí představit. Křehké, vlásečnicové maso a pečeně s křupavou kůrčičkou je tak ozdobou kdejaké nedělní tabule. Avšak rozdíly v kvalitě masa jsou značné a vlivů, které to ovlivňují je mnoho. Ne vždy je tak na vině kuchař. Svůj...